Nyheter

Advent


Nå går vi inn i adventstiden, og i barnehagen er den preget av ro og glede. Vi undrer oss, det er spenning og overraskelser. Hver dag koser vi oss sammen i adventsamling hvor vi tenner lys, synger og leser.

Les mer


Klubben renser torsk


Gjennom høsten har de største barna på Harestua, Klubben, jobbet med tema kroppen. Interessant å se hvordan en fisk ser ut inni og om den har noen deler som er lik til menneskekroppen. Undring sammen....


Bukkene bruse


Knøttebo jobber med temaet "de tre bukkene bruse". Barna får erfaringer gjennom eventyr og dramatisering.

Les mer


Nyhetsarkiv

Vi vant svømmepakke fra Gjensidige stiftelsen i uke 26”Ja til glade og trygge barn ved og i vannet!”
Østerøy naturbarnehage ligger på en halvøy. Vi har sjøen som nærmeste nabo og bruker strendene både i Mefjorden og Lahellefjorden aktivt i vårt pedagogiske arbeid i barnehagen.Aktuell link: http:///www.gjens...
Vi ønsker at barna i Østerøy naturbarnehage skal bli glade i naturen, men også respektere den! Å bli fortrolige med vann og lære seg å svømme vil kunne utvide barnas bruk av stranden og ”det våte element”. Å se barnas glede ved å få positive opplevelser ved og i vann er i seg selv en god grunn til å søke om å delta i årets svømmeaksjon!
I tillegg vil det at barna tilvennes vann og etter hver mestrer det å svømme bidra til at barna:
- Får en positiv selvoppfatning gjennom kroppslig mestring
- Skaffer seg gode erfaringer med varierte og allsidige bevegelser og utfordringer
- Videreutvikler sin kroppsbeherskelse(…)
(Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver 2006, s 35)
For barna vil trygghet i vann og etter hvert mestring av svømmeferdigheter skape grobunn for videre bruk av de unike områdene vi har i vår kystkommune, rike naturopplevelser og en sunn respekt for det ”våte element”.
Hvert år er vi på overnatting med skolestartere. I år skal vi til Gokstadholmen, andre år har vi overnattet på Ula eller på Flautangen. Alle disse plassene ligger ved vannet. Vi håper at neste års skolestartere vil føle en trygghet til vannet når det er deres tur til å skulle på overnattingstur! I tillegg søker vi deltakelse i svømmeaksjonen for våre nest eldste i barnehagen til høsten.
I vår barnehage er vi flere ildsjeler som ønsker at ”våre barn” skal føle trygghet og glede i og ved vannet!


Tilbake
Hjelmbybakken 10, 3237 SANDEFJORD
E-post: post@naturbarnehage.no
Site powered by WebOfficeOne ©